Hoe gaat het in zijn werk

Afhankelijk van jouw vraag, krijgt de begeleiding vorm. Hierin maak ik grofweg onderscheid in een persoonlijke loopbaanbegeleiding en een KernTalentenAnalyse:

 

Loopbaanbegeleiding

Tijdens de loopbaanbegeleiding werk ik met individuele oefeningen om zicht te krijgen op jezelf, wie je bent, wat je wilt, wat je kan, je normen en waarden, je interesses, je kwaliteiten, je talenten, je verwachtingen,…

Jouw vraag bepaalt de focus van de begeleiding. Wat maakt dat de begeleiding steeds individueel en op jouw maat wordt uitgewerkt. Die kan bv. gericht zijn op het vertalen van je normen en waarden, werkplezier, kernkwadranten van Ofman, jobcrafting,… en vooral een combinatie hiervan! Ik kies er bewust voor om niet te werken met een standaard werkboek, maar met individuele oefeningen die gekozen worden afhankelijk van datgene wat bij jou leeft.

 

KernTalentenAnalyse

Weten wat jouw KernTalenten zijn, brengt je al een hele stap verder in je zoektocht. KernTalenten weerspiegelen je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie om kennis en competenties te willen verwerven én om jouw klassieke aanleg, persoonlijkheid en talenten te ontwikkelen. (Meer informatie over de KernTalenten vind je via de website van CoreTalents.)

Hoe gaat dit precies in zijn werk? Op basis van je favoriete speelgoed en spelletjes die je als 4 tot 12 jarige het liefst speelde, bepaal ik jouw KernTalenten-profiel. Je vult thuis, via een persoonlijke link, een eenvoudige vragenlijst in, waarna ik op basis van jouw antwoorden jouw KernTalentenprofiel kan opmaken. Hierbij worden de 23 KernTalenten gecombineerd en gekoppeld, wat leidt tot een uitgebreid persoonlijk verslag met jouw unieke profiel. Het inzicht in je KernTalenten en drijfveren helpt je om de juiste keuzes te maken op belangrijke momenten in je leven en je loopbaan.

TIP: Deze methode is ook uitermate geschikt om jongeren te helpen in hun studiekeuze.

 

Om een volledig beeld te krijgen op je loopbaan- en andere toekomstperspectieven, is het nuttig om je 2 loopbaancheques in te zetten en een combinatie te maken:

  • Je 1e cheque zet je in om je KernTalenten in kaart te brengen via de KernTalentenAnalyse. Je KernTalenten kunnen je richting geven in het verder uitstippelen van je (loopbaan)keuze.
  • Om die keuzes te definiëren, help ik je tijdens de begeleiding van je 2e loopbaancheque graag verder om je keuzes vorm te geven, voor- en nadelen af te wegen, de arbeidsmarkt te verkennen, … Zodat je uiteindelijk een gefundeerde keuze kan maken die volledig bij jou past! 

 

De zoektocht in kader van je loopbaan, maar vooral naar jezelf is absoluut geen sinecure! Mijn opleiding en ervaring als psychologisch consulent zijn dan ook zeker een meerwaarde voor jou.

Heb je nog vragen over bv. de manier waarop ik dit aanpak? Aarzel dan zeker niet mij te contacteren via telefoon of mail!